Εθελοντή, γειά σου!

Δε χρησιμοποιώ άλλη προσφώνηση όπως «φίλε» ή «αγαπητέ», γιατί, για μας, ο τίτλος του εθελοντή είναι υπέρτατος τίτλος τιμής· ξεπερνά σε αξία όλες τις άλλες προσφωνήσεις.

Καταλαβαίνω ότι ενδιαφέρεσαι να ενταχθείς στην ομάδα μας. Να πάρεις μέρος στα πρότζεκτ που θα οργανώσουμε για να καθαρίσουμε τις θάλασσές μας, να βάλουμε μπροστά προγράμματα που θα ωφελήσουν το περιβάλλον, να γίνουμε μαζί μέτοχοι της λύσης αντί να παραμένουμε μερίδιο του προβλήματος.

Για να σε αξιοποιήσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο, ώστε να κατανείμουμε τους πόρους της ομάδας που θα στήσουμε όσο πιο αποδοτικά γίνεται, θα χρειαστεί να μοιραστείς μαζί μας μερικά πράγματα για σένα.

Μη φοβάσαι. Δε θέλουμε να μας «καταθέσεις τα πτυχία σου». Θέλουμε μόνο να μας πεις αν διαθέτεις κάποιες ειδικές γνώσεις ή ικανότητες που εσύ ο ίδιος εκτιμάς ότι μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για το έργο μας:

Αν έχεις πείρα από εργασία στο πεδίο, αν είσαι άνθρωπος του «έξω» ή έχεις κάποιες γνώσεις χρήσης ειδικών εργαλείων, αν μιλάς άλλες γλώσσες εκτός από Αγγλικά, αν έχεις καταδυτικές εμπειρίες.. Όλα μετράνε, ακόμα κι αυτά που μπορεί να σου φαίνονται εκ πρώτης όψεως, άσχετα.

Για παράδειγμα: αν ξέρεις ηλεκτροκόλληση, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή, κάπου θα φανείς πραγματικά πολύτιμος!

Γι’ αυτό γράψε μας σε δέκα γραμμές όλες τις ειδικές ικανότητες που διαθέτεις. Ή τους τομείς που αισθάνεσαι ότι θα είσαι πιο χρήσιμος. Ο εθελοντισμός ξεκινάει από την καλή πρόθεση. Και αυτή απαιτεί ακόμα καλύτερη διάθεση!

Κι αν δε σου έρχεται κάτι σχετικό στο μυαλό, μην ανησυχείς. Μέσα από την ομάδα μας θα βρεις αυτό που σου αρέσει να κάνεις· τον τρόπο που προτιμάς για να προσφέρεις περισσότερα.

Παρεμπιπτόντως, επειδή εμείς τραβάμε πολλές φωτογραφίες για λόγους καταγραφικούς (αλλά και επειδή μας αρέσει να απαθανατίζουμε τις καλύτερες αναμνήσεις μας) θα πρέπει να μας δηλώσεις, αν έχουμε την άδειά σου να χρησιμοποιήσουμε το φωτογραφικό και βιντεογραφικό υλικό στο οποίο ενδεχομένως να απεικονίζεσαι (μη σου πω, να πρωταγωνιστείς κιόλας).

 

Και μην ξεχάσεις να μας δώσεις τα πλήρη στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, διεύθυνση και τηλέφωνο) καθώς είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουμε καταγεγραμμένους τους εθελοντές μας σε ειδικό μητρώο που ελέγχεται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου και σε καλωσορίζουμε στην DeepBlue Project.

el